• De weersverwachting – bericht van maandag 16 januari, 22 uur

Vannacht blijft het zwaarbewolkt in Haspengouw. Het gaat overal vriezen met minima tussen -1 en -4 graden. Het is dus uitkijken in het hele land voor gevaarlijk gladde wegen door ijsplekken, zeker morgenvroeg. De wind wordt geleidelijk aan zwakker en komt uit het westen.

Dinsdag beginnen we met brede opklaringen met hier en daar wat zon, maar vooral kans op ijsplekken in het hele land. In de loop van de dag blijft het in Haspengouw wellicht droog. Eventuele sneeuw is voor Wallonië. De maxima schommelen rond het vriespunt in Zuid-Limburg met een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Stevige vriesprik

Dinsdagavond en -nacht blijft het droog met vrij veel middelhoge wolken. In de loop van de nacht kan er nevel of aanvriezende mist gevormd worden. Het gaat overal vriezen met -6 graden op de thermometer. Een stevige vriesprik dus. De wind is zwak en draait geleidelijk naar zuidwestelijke richtingen.

Woensdagochtend is er overal kans op aanvriezende mistbanken. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met soms brede opklaringen en zon in Haspengouw. Het blijft overwegend droog bij maxima rond het vriespunt en een zwakke, veranderlijke wind.