In de loop van de namiddag trekt er een zeer actief front van west naar oost over Vlaanderen, ook over Haspengouw. Die zal gepaard gaan met korrelhagel, onweer, zware rukwinden en talrijke buien. Na een ‘rustpauze’ tijdens de avond steekt de buiigheid opnieuw de kop op.

Het KMI heeft code oranje afgekondigd. Een actieve neerslagzone die van west naar oost trekt, gaat op sommige plaatsen gepaard met korrelhagel, onweer en ook rukwinden van 80 of 90 km/u en tijdens de felste buien nog zelfs wat meer. Ook tijdens de buien erna kunnen er nog forse rukwinden voorkomen. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden. Tijdens de buien kan het kwik wel fel dalen. De zuidwestenwind waait vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee tijdens de passage van de buienlijn. Daarna draait de wind naar westelijke richtingen.

Vanavond zijn er brede opklaringen en neemt de frequentie en de intensiteit van de buien tijdelijk af.

Vannacht gaan er opnieuw meer en intensere buien vallen met waarden tussen 4 en 6 graden. De wind waait vrij krachtig met rukwinden van 50 of 60 km/u.

Dinsdag is het meestal zwaarbewolkt met geregeld buien en blijft het erg fris met 10 graden. De wind waait vrij krachtig met rukwinden tot 70 km/u.