Nu we de regenzone achter ons hebben liggen wordt het in Haspengouw een droge dag. Ook de zon is opnieuw van de partij. Later vandaag volgt er een nieuwe regenzone maar de kans is groot dat Limburg daaraan ontsnapt. Een bui valt her en der niet uit te sluiten dus, maar de kans is eerder gering. We houden het op 15 graden bij een voelbare zuidenwind met zelfs rukwinden tot 50 kilometer per uur.

Zaterdagavond en tijdens de nacht naar zondag trekt de regenzone verder naar het oosten en regent het een tijd op vele plaatsen. Later op de nacht wordt het droog. Het kwik daalt niet veel en komt uit op minima tussen 9 en 13 graden. De wind blijft vrij krachtig waaien, draaiend naar het zuidwesten. Er zijn rukwinden van ruim 60 km/u.

Zondag is het eerst zwaarbewolkt met enkele buien. In de loop van de namiddag komt de zon steeds meer tevoorschijn en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind is meestal matig uit het zuidwesten en neemt in de loop van de namiddag af.

Maandag is het eerst rustig met zon en hoge wolkenvelden. In de loop van de dag wordt het 16 graden en neemt de bewolking toe met een regenzone.

Beeld ©rdc