Enkele dagen geleden werd de Facebookpagina ‘Stefanie lost het op’ gehackt. “Van de ene moment op de andere was ik al mijn klanten kwijt”, reageert Stefanie Menten. “Maar zitten treuren is niet aan mij besteed.” Prompt maakte ze een nieuwe pagina met één woord extra: ‘Stefanie lost het opnieuw op’, klinkt het vanaf nu. “Ik heb al 200 mensen die me terug volgen, maar dat is maar een fractie van wat ik ooit had. Ik hoop dat mijn oproep via TruiensNieuws ervoor zorgt dat mensen mijn nieuwe pagina vinden.”

‘Stefanie lost het op’ is een eenmanszaak van de Truiense Stefanie Menten. “Maar mijn facebookaccount Stefanie Lost Het Op is door een buitenlands bedrijf gehackt en is niet meer zichtbaar binnen de EU-landen”, beklaagt Stefanie zich nu. “Ze hebben er ook een andere naam aan gegeven, maar de omslagfoto is niet veranderd, waardoor je goed kan zien dat het eigenlijk mijn profiel was.” Stefanie had heel wat volgers, klanten zeg maar. “Het is heel jammer dat ik na 3 jaar dit te hebben opgebouwd, dit allemaal moet afgeven! Omdat ik al van vele personen hoorde dat Facebook dit zelden oplost en je er zo goed als niets tegen kan doen, heb ik alvast een nieuwe pagina gemaakt en hoop ik zo dat mijn klanten mij heel snel gaan terugvinden.”

Hackers

“Ik heb weet van buitenlandse firma’s, vaak grote callcenters, die dergelijke pagina’s hacken om klanten weg te pikken en die mensen aan te schrijven. Ze hebben via een app mijn Facebookpagina helemaal overgenomen. Via een gespecialiseerd systeem, digitaal via Amerika, ben ik kunnen nagaan dat de site nog bestaat maar zij gebruiken die gegevens nu. De applicatie die ik vanuit de Appstore veilig op mijn gsm had geïnstalleerd bleek niet veilig; het was iets kortstondig en heb me laten vangen.” Stefanie kreeg van een medewerker van Facebook zelf al te horen dat ze de pagina definitief kwijt is. “Maar ik blijf niet bij de pakken zitten. Ik heb een nieuwe pagina aangemaakt en ik heb ondertussen een kleine 200 volgers. Toch ben ik realistisch; ik ben veel klanten kwijtgespeeld.” De nieuwe Facebookpagina heet nu ‘Stefanie lost het opnieuw op’.

Praktisch

Klanten van Stefanie kunnen vanaf nu terecht op https://www.facebook.com/stefanielosthetopnieuwop

In beeld – de gehackte pagina van Stefanie

Beelden – © Stefanie Menten/Media haspengouw