• zaterdag 4 februari, 6 uur

Afgelopen nacht was het nog betrekkelijk warm met 7 graden in Haspengouw. Ook vandaag, zaterdag, blijft het zacht. De zware bewolking blijft wat hangen, maar er zijn tussendoor toch ook enkele opklaringen mogelijk. Er kan hier en daar een beetje lichte regen of motregen vallen. Een grijze, zachte dag dus met temperaturen tot 10 graden maar af en toe wat gemiezer bij een nauwelijks voelbare wind uit veranderlijke richtingen.

Volgende nacht is het nog steeds zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen en haalt het kwik 6 graden.

Zondag krijgen we in de ochtend misschien een beetje regen. Daarna doet de naam van de dag zich alle eer aan en wordt het een echte zon-dag met een temperatuur die enthousiast naar 11, lokaal in Haspengouw misschien zelfs 12 graden klimt.

Nachtvorst

In de nacht naar maandag duikt het kwik naar -3 tot -5 graden. Het wordt een koude maandagochtend met de ganse dag amper 4 à 5 graden op de thermometer.

Tot en met vrijdag krijgen we een bar koude week met ’s nachts vriestemperaturen tot -5 graden. ’s Ochtends is het opletten voor ijzel en gladheid. Overdag houdt het kwik het op 4 graden met soms zonnige uren en soms weer wat bewolking. Het zou wel droog blijven.