De Truiense Anaïs Lambrechts (14) heeft deelgenomen aan het WK ijshockey voor de U18 dames in Bugarije. Het is de eerste keer dat België een team U18 dames naar een WK ijshockey stuurde. Anaïs is nog maar vorig jaar gestart met ijshockey en werd verrassend geselecteerd. Ze is de jongste speelster van ons land op dit niveau.

(Lees verder onder de foto)

In beeld: Anaïs Lambrechts is 14 en nu al dé rijzende ster in de ijshockeywereld

De veertienjarige Anaïs woont in Groot-Gelmen en zit in het 3de middelbaar Natuurwetenschappen op het Atheneum Borgloon. Haar vrije tijd spendeert ze hoofdzakelijk op het ijs. “Ik ben vorig jaar gestart met deze sport en ik vind het fantastisch”, reageert de jongste deelneemster van België. “Ik train vier keer per week met voornamelijk jongens. Ijshockey is namelijk overwegend een mannelijke sport, maar ik sta mijn mannetje goed”, lacht ze. “Ik was verrast dat ik dit jaar al geselecteerd werd voor het nationale U18 dames team en dan finaal ook in de definitieve selectie zat om ons land te gaan verdedigen op het WK in Bulgarije. Ik draag mijn shirt-nummer 6 met trots.”

(Lees verder onder de foto)

Goud

Met haar team haalde Anaïs maar liefst de zilveren medaille binnen op het WK in Bulgarije. “Ik ben fier. Ik kan nog enkele jaren meegaan met de U18 dames omdat ik nog zo jong ben, de jongste van allemaal zelfs. Ik sta nu al te popelen om volgend jaar hopelijk de gouden medaille binnen te halen. Het was een fantastische ervaring.”

 

Foto’s ©TruiensNieuws