Gagik Vardevanyan heeft in de Stationsstraat van Sint-Truiden zijn allereerste restaurant geopend, AZNAVOUR. Zijn broers Tigran (20) en David (16) zullen meedraaien in de zaal en de keuken. “Ik neem alle ervaringen van de voorbije jaren mee en leg daar veel eigen, nieuwe ideeën bovenop. Lekker koken leerde ik al van kleinsafaan van mijn moeder”, vertelt de 23-jarige met Armeense roots.

Gagik kocht twee jaar geleden het pand in de Stationsstraat nummer 5, wat ooit café ’t Kaerthuys was. Samen met familieleden en vrienden heeft de chef-kok het pand compleet gerenoveerd en omgetoverd tot een bijzonder mooi klasse-restaurant met ribbekes à volonté en de muziek van wijlen zanger Charles Aznavour als sfeermaker. Op zijn zestiende begon Gagik Vardevanyan met een studentenjob in de zaal bij resto-keten Amadeüs, bekend om zijn ribbetjes à volonté en met locaties in Gent, Brugge, Antwerpen,… . Gagik werkte zich er stilaan op tot chef-kok. Samen met zijn familie en vrienden ziet hij nu een mooie kans om een eigen restaurant te starten in Sint-Truiden. “Ik was komen kijken in Sint-Truiden en werd onmiddellijk bekoord door de markt en de gezelligheid in de stad. Zelf woonde ik in Sint-Niklaas maar ik ben verhuisd om hier mijn droom waar te maken.” Voor Gagik zijn het dus spannende dagen. Het restaurant is geopend sinds 1 augustus. “We zetten vooral in op gegrilde ribbetjes à volonté met de speciale zoete of gekruide saus. Daar krijg je aardappelen met kruidenboter en groentjes. Daarnaast is er ook kip, kalkoenbrochette, steak en een vegetarisch menu.”

(Lees verder onder de foto’s)

 

Aznavour

Gagik heeft hard gezwoegd aan het interieur. “Ik woonde nog in Sint-Niklaas en reed elke dag uren om hier te geraken. Ik heb veel geleerd uit mijn voorbije 7 jaar in de horeca. Zowel in de keuken als op vlak van interieur wist ik hoe ik het ga aanpakken. En nu is het zover.”

Wat opvalt aan het interieur is de fijne afwerking en de vele handgemaakte tekeningen van de Frans-Armeense zanger Charles Aznavour. “Het was een lange zoektocht voor mij om het interieur echt te krijgen zoals ik het wilde hebben. In Frankrijk heb je ook een restaurant of twee die Charles Aznavour als thema hebben, maar lang niet zo uitgesproken als hier bij mij, en dat verbaasde me wel. Wij zijn heel trots op deze man die niet alleen erg mooi kon zingen; hij was vooral als persoon een legendarisch figuur, een goede man. In Armenië is iedereen trots op hem, en ik vang op dat ook hier in Sint-Truiden mensen houden van zijn liedjes.” Die chansons zullen dan ook zachtjes op de achtergrond klinken als je er gaat dineren. Vanuit de familie Aznavour kwamen er al kaartjes met felicitaties. “Of ze ook eens komen eten weet ik niet, maar de deur staat open voor iedereen die wil komen genieten”, besluit Gagik.

Praktisch

AZNAVOUR – Stationsstraat 5, 3800 Sint-Truiden

Openingsuren: maandag gesloten *** dinsdag t.e.m donderdag van 18-23 uur *** vrijdag en zaterdag van 18-24 uur *** 

Zon &Feestdagen: van 12-14 uur en van 18-23 uur. 

Reserveren via 0497 40 34 40 of via de website https://aznavour-resto.be/

 

Foto’s © Media Haspengouw