Doelman Zion Suzuki blijft op Stayen. De imposante doelman komt op uitleenbasis over van Urawa Reds, met een optie tot aankoop. De jongste weken werd Suzuki ook geciteerd bij Manchester United, maar uiteindelijk koos hij vol overtuiging voor STVV. “Zion is een atletische doelman met veel groeipotentieel”, aldus technisch directeur Andre Pinto.

De 20-jarige Suzuki doorliep de jeugdreeksen van Urawa Reds, om vervolgens door te stoten naar de eerste ploeg. Daar maakte hij meteen indruk: in 2021 werd hij bekroond als talent van het jaar, de zogenaamde New Hero Award. Ook bij de Japanse nationale jeugdelftallen is Suzuki een vaste waarde. Hij maakt al sinds de U15 deel uit van de nationale selectie en speelde regelmatig aan de zijde van Yamamoto en Fujita bij de gerenommeerde U23-generatie. Intussen verwierf hij ook zijn eerste cap voor het A-elftal.

Atletisch

De jongste weken zoemde de naam van Suzuki al rond op Stayen. Maar de doelman werd door transferspecialist Fabrizo Romano evengoed geciteerd bij Manchester United, als doublure van Onana. Uiteindelijk koos Suzuki vol overtuiging voor STVV, weet technisch directeur Andre Pinto: “Zion is een atletische doelman. Met zijn 1 meter 90 en 91 kilogram staat hij als een echte bink tussen de palen. Er zit veel groeipotentieel in die jongen. We zijn blij om hem in ons team te hebben en kijken uit naar zijn verdere ontwikkeling.”

Zion Suzuki werd geboren in het Amerikaanse Arkansas, als zoon van een Ghanese vader en een Japanse moeder. Als wereldburger verwacht Zion zich dus snel aan te passen aan de Belgische competitie: “Ik ben klaar om alles te geven voor STVV. Ik besef dat dit een club is met een rijke historie en kijk enorm uit naar het jubileumseizoen. Samen met onze vurige supporters en de ploegmaats wil ik er een onvergetelijk seizoen van maken.”

Zondagavond 6 augustus speelt STVV om 19.15 uur haar eerste uitwedstrijd in het Guldensporenstadion in Kortrijk.