De Cohibar is heropend en geeft haar officiële start/knalfeest op 28 januari. Nieuwe uitbaters Anneleen en Brandon hebben het pand volledig opgefrist en willen het nieuw leven inblazen. “We hebben zelf mooie herinneringen van jaren geleden aan de avonden in de Cohibar en gaan met thema-avonden, een after work en een live DJ het uitgangsleven in Sint-Truiden opnieuw laten bruisen.”

Ongeveer drie jaar heeft de Cohibar op het Heilig Hartplein in Sint-Truiden leeggestaan. Het volprezen uitgangscafé voor de jongeren stond er wat mistroostig bij, maar daar is nu een eind aan gekomen. Anneleen (28) en Brandon (30) hebben de voorbije maanden het interieur helemaal opgekalefaterd. “We zijn sinds een tweetal weken rustig opengegaan en we willen opnieuw een bruisend uitgangsleven opbouwen voor de Truiense jongeren en jong-volwassenen, zodat ze niet meer naar Hasselt moeten gaan”, vertellen ze aan  TruiensNieuws. “Elke laatste zaterdag van de maand komt er live een DJ om volledig uit het dak te gaan. We koppelen daar een happy hour aan om 22 uur. Onze prijzen zullen sowieso heel democratisch zijn.”

Ook ouderen

“Overdag verwachten we een rustiger en wat ouder publiek dat een koffietje komt drinken”, vervolgt Anneleen. “Bij ons heb je al voor 2,70 euro een lekkere koffie en zetten we er gratis een shotje amaretto naast. De jongeren die graag pils drinken krijgen voor 2,40 euro al de nieuwe hype, de Super 8 Pils, een verfrissende doordrinker. Met ons volledige gamma koffie, cocktails, bieren van ’t vat en 45 biersoorten blijven we gemakkelijk 0,50 euro onder de prijzen. En bij de jenevers loopt er de permanente actie van 4+1 gratis. Je ziet, het zijn vriendelijke prijzen voor onze jongeren.”

De Cohibar voorziet ook hapjes zoals authentieke boerenpondjes van een halve kilo, Ardense droge worsten en Spaanse patés.

(Lees verder onder de foto’s)

Maffia

Anneleen en Brandon zitten met veel ideeën die ze gaan uitwerken. “Ik herinner mij de legendarische tijd van dit danscafé met veel ambiance en thema-avonden van weleer”, vertelt Brandon. “We barsten van de ideeën. We willen opnieuw een themacafé zijn! Zo komt er een maffia-avond met roulette. Daarnaast zullen we elke tweede vrijdag van de maand een After Work doen van 18 tot 20 uur met hapjes en de huiscocktail aan 5 euro. Achteraan in de bar komt er trouwens een overdekt en verwarmd terras. Tegen de zomer aan voorzien we tropische avonden met de Ofyr BBQ. Ambiance verzekerd!”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: het terras achteraan wordt overdekt. De BBQ staat al klaar. 

De uren van de Cohibar vind je onderaan dit artikel. “Maar dat zijn voorlopige uren, dat kan nog wijzigen. We willen aanvoelen wat de jongeren zelf willen. We gaan alleszins voor de losse sfeer, spontaan, ongedwongen, en met veel leuke muziek en ambiance”, besluit het koppel dat overigens ook trouwplannen heeft, wellicht in augustus. Maar dat is dan weer een ander verhaal.

Cohibar, Heilig Hartplein 8, Sint-Truiden – vanaf nu al geopend met startparty op 28 januari

Maandag gesloten

Voorlopige openingsuren:

Dinsdag tot en met donderdag van 13u tot 21u

Vrijdag 13u tot 00u00

Zaterdag 11u tot 00u00

Zondag 14u tot 21u

Foto’s © TruiensNieuws