De eigenaar van de bioscoop Cameo in Sint-Truiden heeft zopas bekend gemaakt dat cinema Cameo dichtgaat. “Om rendabel te blijven zou de prijs verdubbeld moeten worden. Het was een hobby, maar ik beloof om af en toe nog een speciale vertoning te brengen”, zegt Trudo Carlier.

“Het filmaanbod oogt voor 2023 bijzonder pover”, steekt Carlier van wal op zijn Facebookpagina. “Met moeite zijn er 6 films die de moeite waard zijn. Ook zouden we, om rendabel te blijven, onze prijs minimaal moeten verdubbelen. Daar hebben we geen zin in, we willen die prijs-kwaliteit altijd super scherp houden. Daarom hebben we besloten om in schoonheid te eindigen. Het Cameo-verhaal was plezant, gezellig en uniek. We hebben er allemaal intens van genoten.”

Geen winstmachine

“Tien jaar op rij was de Cameo lichtjes verlieslatend”, vervolgt Carlier. De Truidense stadsbioscoop was de goedkoopste in gans Limburg. “Dat beetje verlies vond ik niet erg : het was altijd een pure hobby, nooit een winstmachine. Maar het afgelopen jaar was er die gigantische stijging van de energieprijzen, verder de inflatie ook en dat is het kantelmoment geweest. We hebben een verlies geleden van 35.000 euro. Uiteraard moet je dan keuzes maken. Een hobby hebben is leuk & mag geld kosten, maar uiteraard altijd met mate.”

Carlier dankt alle mensen die zijn bioscoop hebben bezocht de afgelopen 10 jaren. “Het waren 10 bijzonder fijne jaren. Van tijd tot tijd gaan we zeker nog speciale filmvertoningen organiseren in de gezellige Cameo”, besluit hij. “Puur voor de fun.”

Foto © TruiensNieuws