Het culinair restaurant De Fakkels met zijn bekende Franse keuken zal binnen exact één maand een position switch ondergaan. Na 33 jaar dragen Paul-Luc Meesen (59) en zijn vrouw Nicole (59) ‘the keys of the kingdom’ over aan zijn souschef Seppe Bleus (29) en diens vrouw Liese (29).

“Het werd een soms spannend maar meestal mooi avontuur van kookkunst en gastvrijheid en een bron van hartelijke vriendschappen”, vertelt Paul-Luc. “Maar we worden een dagje ouder. Het is tijd om met vertrouwen ‘de fakkel van De Fakkels door te geven’ aan de jongere generatie. Seppe groeide uit tot een vakbekwame en creatieve sous-chef  die nu volop klaar is om de leiding te nemen als chef. Voor ons is het fijn om nog twee jaar met hen samen te werken. Zo blijven wij zowel in de zaal en in de keuken deel uitmaken van het team.”

Het dreamteam werkt samen nog door tot aan het pensioen van Paul-Luc en Nicole maar Seppe en Liese nemen dus de leiding. Ze zijn allebei 29 en studeerden af aan de Hotelschool van Herk-de-Stad. Seppe begon op zijn vijftiende als stagiair in De Fakkels en werd er enkele jaren geleden souschef van Jean-Luc. Nu zelf het keukenteam leiden wordt dé nieuwe uitdaging voor hem. Ook Liese droomde al een tijdje van een eigen zaak. Zij wordt nu de nieuwe gastvrouw. Op de kaart blijft alles ongewijzigd. Je kan er lekker eten voor een betaalbare prijs. Zo is er een driegangenmenu voor 105 euro all-in, van champagne en amuses tot de koffie.

Foto © De Fakkels