In de Kazelstraat is vanmiddag het heringerichte basketbalveld officieel ingehuldigd. Tijdens de inspraakronde ‘Buitenpret, buurt aan zet’ vroegen buurtbewoners om het bestaande veld op te frissen. Het lokaal bestuur Sint-Truiden investeerde zo’n 48.000 euro in de vernieuwing van de ondergrond en de infrastructuur van zowel het basketbalplein als het voetbalveld.

Het basketbalveld in de Kazelstraat roept bij veel Truienaren jeugdherinneringen op. Reeds vele jaren is het een ontmoetingsplaats voor jongeren die een balletje willen werpen. Door het jarenlange gebruik ervan was het terrein verouderd en een grondige renovatie drong zich op. “We hebben dit bestudeerd en bevraagd bij de buurtbewoners”, vertelt Nina Kvikvina (schepen van Jeugd, N-VA). “Al snel bleek dat de nood aan deze toegankelijke buitensportfaciliteit nog altijd bestond. De renovatie van het basketbalpleintje werd dan ook opgenomen in ons prioriteitenplan sportaccommodaties 2019-2024. Hierdoor zijn de middelen vrijgemaakt om het vernieuwingsproject te realiseren.

Recent werden er schokdempende Pro-step tegels geplaatst en zijn de verouderde basketbalstaanders- en borden vervangen. Op het grasveld achter het basketbalveld zijn nieuwe anti-vandalismedoelen geïnstalleerd. Het nieuwe basketbalveld zal een veilige en uitnodigende ruimte bieden voor bewoners van alle leeftijden en achtergronden om samen te komen en van sport te genieten.