Zullen de speelsters van Dames 1 Handbal Sint-Truiden de kampioenstitel binnenhalen? Eerder brachten ze al de Beker van België mee naar de Trudostad (foto bovenaan). En dankzij de winst van afgelopen weekend tegen HC Sprimont (31-25) zijn Dames 1 nu ook mathematisch zeker dat ze de finale van het kampioenschap spelen met het thuisvoordeel.

De thuisfinale ‘Kampioenschap van België’ tegen Eupen zal dus in Sint-Truiden doorgaan op Pinkstermaandag 29 mei. “Na de uitfinale van 27 mei hopen we dat er geen 3e wedstrijd moet gespeeld worden”, klinkt het bij de club. “Aanstaande donderdag spelen we in Eupen de laatste wedstrijd van de play-offs. Maar die wedstrijd heeft geen impact meer op het thuisvoordeel bij de finales. Enkel als de stand 1 – 1 zou zijn na 29 mei, volgt er nog een ‘belle’ op 3 juni. Dus hopelijk kunnen we ons kampioenenfeest vieren op die 29ste.”

G-Handbal

De Truiense club heeft ook G-Handbal. “Momenteel zijn er slechts drie clubs in ons land die G-handbal aanbieden.” Sint-Truiden heeft zelfs 2 ploegen:  – 12 en + 12. Op 29 mei wordt vóór de damesfinale ook de G-Handbal finale gespeeld (STTR – Uilenspiegel).

Foto bovenaan: krijgen we dit binnenkort opnieuw te zien? Halen Dames 1 de nationale titel binnen? © Handbal Sint-Truiden