Een Truienaar riskeert 24 maanden cel nadat de politie hem alweer had betrapt op het verkopen van de gevaarlijke drug GHB. De man had onlangs nog een gevangenisstraf uitgezeten.

De 47-jarige man is helaas ‘vaste klant’ in de gevangenis van Hasselt. Hij werd deze week nog maar eens voor de rechter gebracht nadat hij betrapt was op het verkopen van GHB. “Ik geef toe dat ik deal”, zegt hij. “Ik verkoop om mijn eigen verslaving te bekostigen.” De politie had de man onlangs opnieuw betrapt, ditmaal met 2 flesjes GHB op zak, en dat aan het station van Hasselt. Een afnemer verklaarde op het proces meerdere keren bij de Truienaar te hebben gekocht. Tijdens een huiszoeking bij de man thuis in Sint-Truiden trof de politie opnieuw een hoeveelheid GHB aan. Het product zelf werkt verdovend en heeft gevaarlijke effecten tot gevolg zoals ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen, misselijkheid, heel diepe slaap, bewusteloosheid of coma.

De procureur vordert 24 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete. De advocaat van de verdachte benadrukt dat de verdachte had meegewerkt aan het onderzoek. “Hij werkt intussen opnieuw en er is een gesprek met een schuldbemiddelaar aangevraagd. Een gevangenisstraf en een geldboete gaan hem niet vooruit helpen”, klinkt het bij de verdediging. De rechter doet op 2 februari een uitspraak.