De rechtbank van Hasselt heeft de onmiddellijke opsluiting bevolen van een vrouw uit Sint-Truiden die hulpverleners de schrik aanjaagt. De vrouw kampt met ernstige psychische en suïcidale problemen. Ze moet 7000 euro betalen.

 

Op 18 juni 2022 schopte de Truiense keet in de psychiatrische instelling Asster in Sint-Truiden. De vrouw had batterijen ingeslikt en werd in allerijl naar het Sint-Trudoziekenhuis overgebracht. Op de afdeling endoscopie ging ze wild tekeer. Een verpleegkundige probeerde haar onder controle te houden, maar de betichte beet de hulpverlener een minuut lang in de vinger. In een ander dossier takelde ze twee politie-inspecteurs toe die bijstand kwamen verlenen. De vrouw beet hen allebei, met bloeduitstortingen tot gevolg.

Onderzoek wijst uit dat ze aan een geestesstoornis lijdt. Het risico dat ze opnieuw zal toeslaan is dus vrij groot. Daarom is haar internering en onmiddellijke aanhouding bevolen door de rechtbank. Aan de burgerlijke partijen is de vrouw 4.250 euro verschuldigd. De proceskosten van 2.750 euro zijn ook voor haar rekening.