De oppositie in Kortessem vreest dat burgemeester Thijssen (cd&v) snel snel eieren voor zijn geld heeft gekozen en zonder voorwaarden naar Hasselt is gestapt om te kunnen fusioneren. Raadslid Hugo Philtjens (Open Vld) wees er fijntjes op dat Alken met een duidelijk pakket aan voorwaarden in Hasselt aan tafel gaat zitten. “Ik heb hier van u nog niets op papier gezien”, aldus het kopstuk van de oppositie.

Burgemeester Thijssen moest zich vrijdagavond verdedigen tegen de aanvallen van de oppositie in het fusieverhaal. Thijssen koos onlangs voor Hasselt om te fusioneren, nadat hij in Tongeren-Borgloon en na de blokkering door Wellen geen kant meer op kon. Hoewel Hugo Philtjens (Open Vld) niet tegen een fusie is, klonk hij toch kritisch naar Thijssen toe. “Ik stel vast dat Alken met duidelijke eisen de deur openzet. Van u hebben wij nog niets gezien. Bestaat er überhaupt zo een document van uw schepencollege, want ik denk dat u impulsief naar Hasselt bent gestapt.”

Het is niet de eerste keer dat de burgemeester van Kortessem impulsief wordt genoemd, soms ook door collega’s. Maar hij suste op de gemeenteraad: “De schepencolleges van Hasselt en ons dorp Kortessem hebben elkaar ontmoet. Er was een overleg met beider managementteams. Ook jullie fracties worden er bij betrokken. Ik reken hier op ons allemaal om de fusie te laten slagen”, besloot burgemeester Thijssen.