Binnen enkele dagen weten we wie Miss Fashion wordt in Vlaanderen. De organisatie houdt de grote finale met 25 kandidaten op 28 oktober in de Eskimofabriek in Gent. Ze ziet het als haar missie om de deelneemsters de beste versie van zichzelf te laten ontdekken en hen tot sterke, onafhankelijke vrouwen te laten uitgroeien. Eén van de gegadigden is de Limburgse Laura Romero die het tot in de finale heeft geschopt. TruiensNieuws sprak met een jonge vrouw vol dromen waarbij ze haar autisme telkens opnieuw mooi weet te overstijgen.

TruiensNieuws: “Dag Laura. Het zijn spannende dagen voor jou.”

Laura: “Ja zeg dat wel. En het gewone leven gaat intussen ook door hé. Ik ben trainster bij competitietoestelturnen voor meisjes en volg ook een opleiding hondentrimmen bij Syntra Hasselt. Het is mijn allereerste miss-verkiezing. Ik wilde zo graag die ervaring een keer opdoen. Ik zag op Instagram een aantal beelden voorbijkomen en ik dacht ‘goh, eigenlijk wil ik dat ook wel eens meedoen’. Puur voor de ervaring. Een paar jaar geleden stond ik nog niet zo sterk in mijn schoenen maar nu wilde ik mijn kans grijpen.”

TN: “Wat heb je zoal moeten doen om zo ver te geraken?”

Laura: “In april hebben we een Fashion-day gehad met heel wat onderdelen waarop we punten kregen. Verder waren er fotoshoots, persvoorstellingen, workshops, danslessen, catwalktrainingen, het zijn heel wat activiteiten.”

TN: “Toch heeft het jou een tijdje tegengehouden om mee te doen?”

Laura: “Klopt. Mijn autisme hield dat lang tegen. Hier en daar zijn er struikelblokken, vooral mentaal, qua drukte en onzekerheid. Op de een of andere manier dreigt het dan fout te lopen. Maar ik ben blij dat ik nu die stappen heb kunnen zetten. Ik ga naar een psycholoog die me helpt met tips, waar ik dan mee aan de slag ga.”

TN: “Autisme heb je van bij de geboorte. Wanneer is het bij jouw ontdekt?”

Laura: “Eigenlijk pas in 2018. Toen pasten de vele puzzelstukjes in elkaar en werd alles duidelijk. Ik ben dan naar Kindsheid Jesu Hasselt, een humaniora met een studierichting voor leerlingen met autisme. We waren met 9 leerlingen en we kregen een aangepast rooster. We kregen een rustige ruimte tijdens de pauzes.”

TN: “Je zet je ook in voor een goed doel.”

Laura: “Klopt. Ik zet me in voor PUNTvzw, een organisatie die zich inzet tegen seksueel geweld en in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot één van de grootste stemmen omtrent seksueel geweld in Vlaanderen. Ik maak kaartjes samen met mijn mama die ik dan verkoop.”

TN: “En hoop je de finale te winnen?”

Laura: “Dat zou heel mooi zijn, maar ik vind gewoon het deelnemen op zich ook al heel fijn. Iedereen kan winnen, dat is het mooie aan de wedstrijd.”

TN: “En wat erna? Ga je de modebusiness in? Heb je plannen om hier iets meer mee te gaan doen?”

Laura: “Nee, eigenlijk niet. Het is een mooie ervaring geweest en voor een fotoshoot sta ik wel open, maar ik kan het op mijn bucketlist zetten en dat is voldoende. Ik droom meer van iets met dieren te gaan doen. Mijn vriend en ik zijn echte dierenliefhebbers, we hebben veel dieren, en we dromen ervan om een hondenschool open te houden, een dierenwinkel en een ruimte om honden te trimmen. Dat zou heel fijn zijn als we dat kunnen bereiken.”

TN: “Veel succes gewenst, Laura, met de finale nu zaterdag 28 oktober, en ook, en vooral erna met het realiseren van jullie dromen.”

Laura: “Dat is heel graag gedaan.”

Praktisch

Stemmen op onze Limburgse Laura kan gratis via https://missfashion.be/stemmen/ Laura heeft nummer 15.

Beelden ©rdc