De Week van het afvalteam zit erop. De campagne van Interafval wilde de topprestaties in de kijker zetten van de verschillende afvalteams in Vlaanderen. Ook de afvalophalers en recyclageparkwachters van Limburg.net werden op heel wat plaatsen bedankt voor hun inspanningen. Zo was er taart, speculoos en mooie tekeningen.

“Afval ophalen is echt een topsport”, steekt woordvoerder Ilse Luypaerts van wal. “Onze ophalers hebben een topconditie. Bij Limburg.net zetten ze dagelijks gemiddeld 11.005 stappen of omgerekend 8,37 km. Hiermee lopen ze zo elke week gemakkelijk een marathon. Afhankelijk van de ronde zijn er  uitschieters tot 20.959 stappen of 17,19 km op één dag. Daarbij verbranden ze gemiddeld 806 calorieën per dag aan een gemiddelde hartslag van 81. Deze cijfers tonen duidelijk aan dat de afvalophalers van Limburg.net in zeer goede conditie zijn en elke dag opnieuw topsportprestaties leveren.”

Gewichtheffen

Naast het hoog aantal stappen staan de ophalers van huisvuil ook bekend om hun gespierde armen. Luypaerts verduidelijkt: “Onze mensen tillen immers heel wat gewicht. Elke dag opnieuw haalt elke afvalophaler 4 ton of 4000 kg afval op. Dit komt neer op 940 afvalzakken die elke ophaler elke dag in de vrachtwagen gooit.”

Naast de afvalophalers  zetten ook de recyclageparkwachters van Limburg.net elke dag opnieuw mooie prestaties neer. “Dagelijks ontvangt elk recyclagepark van Limburg.net zo’n 240 bezoekers die gemiddeld 350 rondritten op het park doen. Al deze bezoekers worden met een glimlach ontvangen en geholpen bij het correct sorteren van 19.000 kilogram afval die elke dag op elk recyclagepark wordt binnengebracht”, besluit Luypaerts. Op heel wat plaatsen in Haspengouw werden de ophalers bedankt met taart, speculoos en mooie tekeningen.

Foto’s ©Limburg.net