“Een nieuw verbindend project voor koppels”, zo wordt de nieuwste app ‘Frisky’ van Truienaar John Petitjean omschreven. “Frisky wil een oplossing bieden voor koppels in drukke tijden. De app die volop in ontwikkeling is zal ervoor zorgen dat je met je partner meer kan connecteren. Vooral over onderwerpen zoals seksualiteit en intimiteit vinden koppels elkaar soms moeilijk”, weet bedenker John Petitjean.

In het dagelijkse leven engageert John Petitjean zich in heel wat projecten en verenigingen. Zo is hij voorzitter van de Koninklijke Kunstkring en bestuurder bij Fighters Against Cancer, beide in Sint-Truiden. John geeft les aan de Academie Haspengouw en is zaakvoerder van Doublegum, waar hij mensen, bedrijven en verenigingen helpt in hun groei, en dat in de meest brede zin van het woord. Maar wat hem de laatste weken het meest bezighoudt is de ontwikkeling van een nieuwe applicatie voor de smartfoon: Frisky. “Het idee is geboren op een zonnig terrasje”, vertelt John. “We waren met vrienden aan het praten en kwamen op het onderwerp seksualiteit en intimiteit. Zoals het dan vaak gaat wordt er gelachen en gaan we niet tot de kern. En bij het punt ‘wat doe je als je zin hebt in seks met je partner’ kwamen er toen leuke en grappige dingen naar boven zoals ‘ik draai dan de hoofdkussens om’ en ‘ik laat het nachtlampje branden’ tot ‘ik zet dan mijn slaapmasker tegen apneu niet op’. Totdaar mijn leuk terrasje met vrienden”, lacht John.

John Petitjean verduidelijkt hoe hij zijn Frisky-app wil ontwikkelen

Voor-voorspel

“Terug naar huis bedacht ik onderweg dat het best wel fijn is om over die zaken afspraken te maken”, vervolgt John. “Toch zien we dat mensen vaak op zoek gaan naar elkaar, maar elkaar dan toch niet vinden. In die zin wil ik met de applicatie een voor-voorspel creëren om kenbaar te maken dat je zin hebt in je partner of dat je aan hem of haar denkt. Hoe kunnen we elkaar bereiken om dat kenbaar te maken? Mijn app voorziet bijvoorbeeld een button en als je erop klikt dan kan de ander ook op die button klikken waar iets achter verstopt zit, het concept zoals bij het product Kindersurprise. Zo kunnen koppels elkaar wat teasen, wat triggeren.” Petitjeans’ vrouw Els werkt als seksuologe. De wachtlijsten van koppels groeit jaarlijks aan. “De vraag naar oplossingen is heel groot”, weet John. “De nood is hoog en er zijn veel relaties die op de klippen lopen. Ik wil met de app relaties langer laten duren en ervoor zorgen dat ze zinvol beleefd kunnen worden.”

Seksprofiel

“De inhoud die we aanbieden in de app Frisky is wetenschappelijk onderbouwd volgens modellen en methodieken die seksperten en therapeuten vandaag de dag al gebruiken”, zegt John. “De app zal op een speelse, laagdrempelige en niet dwingende manier koppels meer kwaliteit geven aan hun relatie. Hoe meer een koppel de app gebruikt, hoe accurater het zal werken, en hoe duidelijker hun seksprofiel wordt. Mocht je dan met een probleem zitten dan kan je als je dat zelf wil bij een sekspert terecht die door de app een vollediger beeld krijgt. Zo werkt wheel of pleasure met de voor- en afkeuren van beide koppels waarbij je kan zeggen ‘Schatteke, draai eens aan mijn wieleke’ (lacht). Frisky heeft maar één doel voor ogen, en dat is sexual healing”, besluit John Petitjean.