Sint-Truiden heeft er een kapster bij, eentje die volledig voor ‘puur natuur’ gaat met een nieuwe, eigen zaak in de Toekomststraat. “Natuurlijk leven, én mensen helpen en verzorgen, dat is mijn leven”, vertelt initiatiefnemer Adele Ramanaukaite.

De nieuwe kapperszaak in de Toekomststraat, vlakbij het station in Sint-Truiden, heeft de naam ‘Natuuurlijk’ meegekregen met drie u’s. “Ik hou van al wat natuurlijk is in mijn leven en in mijn nieuwe zaak kan ik dàt, én mijn verlangen om voor mensen te zorgen, combineren”, vertelt Adele Ramanaukaite (37). “Gesteund door mijn man Tom, die met zijn vader het interieur op een natuurlijke wijze inrichtte, kan ik deze nieuwe stap in mijn leven realiseren. Ooit zat ik in o.a. in het bedrijfsleven, in de technische wereld als advanced technical advisor, en later gaf ik op een bank adviezen aan klanten. Daarnaast was ik privé al heel lang bezig met natuurlijke producten. Toen ik de kans zag om een opleiding te volgen en ik aansluiting kon vinden bij Hairborist, was de keuze snel gemaakt. In mijn nieuwe zaak zal ik mijn verlangen naar menselijk contact enerzijds en de wereld van het natuurlijke met elkaar kunnen verbinden.”

Natuurlijke producten

Adele zet volop in op natuurlijke, biologische, milieu- en diervriendelijke producten en plantenkleuring. “Ik werk met het biologische kwaliteitslabel Ecogarantie, dat heel strenge regels hanteert. In tegenstelling tot de chemie die oppervlakkig werkt, hanteer ik een verzorgingsmethode die de interne structuur van het haar terug opbouwt. Zo kan ik mensen helpen met droog of kapot haar. Ook klanten die een chemokuur hebben (gehad) kan ik verder helpen. Dat doe ik in drie stappen: revitaliseren, reinigen en hydrateren.”

Graag een ander kleurtje? Dat kan bij Adele. “De shampookleuring is puur natuurlijk, zonder chemische elementen. Wist je trouwens dat je haar kleuren gezond kan zijn? Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ook op mijn dochter probeer ik wel eens producten uit. Maar je kan niet lichter gaan dan de kleur van je eigen haar.”

Ook het interieur van de zaak oogt heel naturel. “Tom en zijn vader hebben hier alles zelf ingericht met bloempotten, appelkisten, en ander op het eerste zicht waardeloos materiaal. Ik heb een oproep gedaan en kreeg veel giften. Maar wat voor anderen rommel is, is voor mij een cadeau.” Adele kijkt uit naar de komende weken. “Het is best wel spannend, zo een eigen zaak uitbouwen. Ik hoop dat vele dames en heren de weg naar mijn kapsalon zullen vinden”, besluit ze.

www.natuuurlijk.be