Sparkx Hasselt zal het grootste sportainmentpark van Europa worden. “Het is een gezonde, leuke en laagdrempelige manier om meer dan 50 verschillende sporten te ontdekken en te ervaren die leeftijdsoverschrijdend kunnen werken”, zegt CEO Mathieu Renier van Sparkx.

“Sparkx zal het mogelijk maken om intense momenten te beleven samen met familie, vrienden en collega’s, ongeacht je niveau”, vertelt Mathieu Renier. “Onze technologieën, zoals augmented reality, past de moeilijkheidsgraad aan naargelang wie er meedoet. Ons sportbedrijf zou binnen enkele maanden operationeel moeten zijn.” De ligging is alvast mooi meegenomen voor de sporters. Op de site van Plaza’H met ook Albert Heijn, Action, Jysk en ToyChamp komt er 3500 vierkante meter vrij. Sparkx zal de sportievelingen van maar liefst 50 sporten voorzien zoals voetbal, futsal, handbal, basketbal, fietsen, F1, boogschieten, sportvissen, jagen, curling, wingsuitvliegen, skiën, kleiduifschieten, slacklinen, baseball, golf, klimmen en ga zo maar door. CEO Renier: “We beschikken over een Power Court die – afhankelijk van de gekozen sport – andere doelen of lijnen op de grond zal tonen. In de voormiddag mikken we vooral op scholen of bedrijven, ’s avonds en in de weekends zullen we voornamelijk gezinnen of vriendengroepen over de vloer krijgen. Het zal mogelijk zijn om specifieke attracties ’s avonds in groep af te huren.”

Hado

Sparkx wordt ook een van de eerste locaties waar je hado kunt spelen. “Hado is ’s werelds eerste technosport. Het is bedacht in Japan en kan je het beste omschrijven als virtuele. De spelers dragen een AR-bril waardoor ze extra dingen zien. Ze kunnen zelf energieballen afvuren op de tegenstander. Die kan op zijn beurt de aanval met een virtueel schild afweren. Het is een mooi voorbeeld van een sportieve activiteit waarbij het fysieke en digitale samensmelten.”

De ambitie van Sparkx reikt verder dan Hasselt. Op termijn wil het bedrijf nog meer van deze parken openen in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Foto © Sparkx