Mieke Grégoir is er het hart van in. Met de regelmaat van een klok wordt het graf van haar overleden dochter gevandaliseerd. Samen met Jana is ze een petitie opgestart om burgemeester Kempeneers zover te krijgen dat er bewakingscamera’s worden geplaatst. “De politie doet niets en verschuilt zich achter de wetgeving op de privacy”, klinkt het.

“Er wordt al jaren gestolen en ook vandalisme gepleegd”, vertellen Mieke en Jana. “Mensen durven niks meer op het graf van hun overleden kind, vriend of familielid te zetten, omdat wat er wordt op geplaatst tóch verdwijnt of wordt vernield. We vragen al zolang dat er camera’s zouden komen, maar we worden niet gehoord. Als we naar de politie gaan om aangifte te doen en we vragen om camera’s te laten plaatsen dan gaat dat volgens hen niet omwille van de privacywetgeving. Vandaar ons initiatief om een petitie te starten. Die vandalen mogen toch hun straf niet ontlopen, en het belangrijkste is dat het vandalisme stopt!”

Jana en Mieke zitten op 30 uur tijd al aan 193 handtekeningen. “Dit is al een paar jaren aan de gang en er wordt niks aan gedaan! Het gaat ons niet zo om de kosten van wat er vernield of gestolen wordt maar de emotionele waarden die er achter zitten. Wij hopen zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen, zodat we hiermee naar de burgemeester kunnen gaan met de dringende vraag om eindelijk die camera’s te plaatsen”, besluiten Mieke en Jana.

Wie de petitie met de vraag om bewakingscamera’s wil steunen kan dit doen via deze link:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/ingrid_kempeneers_camera_s_op_het_kerkhof/?rc=fb&fbclid=IwAR0YFj4xhiuZ4WPnLcZhvMARHKJEduhn2yXBRkPfmHBN-Cry-bSdmXYDwL4