Gemeenteraadslid en oud-schepen Roger Clerinx overleden. In Sint-Truiden wordt er aangeslagen gereageerd op de populaire politicus en volkse mens. “Hij was een heel sociaal iemand met een groot engagement”, reageert partijgenoot Pascy Monette (Open Vld). Veel Truienaren zijn er het hart van in.

Roger Clerinx is op 74-jarige leeftijd overleden na een strijd tegen kanker. Hij zetelde in de gemeenteraad en was in de vorige legislatuur schepen van Cultuur. “Roger was ziek maar bleef positief”, reageert men vanuit zijn omgeving. “Hij had een groot hart had en zijn eerste drijfveer was de liefde voor zijn vrouw Liliane en zijn twee dochters An en Els.”

Truienaren reageren aangeslagen, net als partijgenoot Pascy Monette (Open Vld) die het nieuws zaterdagochtend vernam en bij wie de telefoon aanhoudend rinkelt voor steunbetuigingen. “Roger was een heel sociaal iemand met veel inzet voor anderen”, reageert schepen Monette. “Hij was ook erg betrokken bij zijn twee dochters An en Els. Els verblijft in Wiric (een ondersteuningscentrum voor mensen met een beperking, nvdr.) en Roger was om haar heel erg begaan. Met veel passie en gedrevenheid bleef hij ook alles volgen van het beleid ondanks zijn ziek zijn. Hij was overkoepelend voorzitter van PWA Dienstencheques en ondervoorzitter in de raad van bestuur van het Zorgbedrijf van de stad. Maar bovenal was hij een warme, volkse mens. We gaan hem heel hard missen”, besluit schepen Monette.

Truienaren die hem gekend hebben zijn het hierover roerend eens: “Altijd met een glimlach stond hij klaar voor iedereen. Onze stad verliest een prachtige man.”

Foto © Media Haspengouw