Wat begon als een geplande rondleiding van een uur voor de junior reporters Elise en Amjad tijdens de opendeurdag van de politie, groeide al snel uit uit tot journalistiek enthousiasme. Of Elise later bij de politie gaat, is nog niet duidelijk. Amjad ziet zich wel al achter de criminelen aan gaan. De gezonde nieuwsgierigheid bij beide reporters maakte dat de rondleiding veel langer duurde. “Elise en Amjad waren zo geboeid door alles wat ze zagen en leerden, dat we hen met plezier extra tijd gunden”, klinkt het bij de politie. De ouders aanvaardden de excuses omwille van de uitgelopen rondleiding met plezier.

“De paarden vond ik heel leuk,” steekt Elise enthousiast van wal. “Ze waren ook erg groot. Ik genoot vooral van de drone-demonstratie. Ik kon echt iemand goed volgen op de beelden en zelfs als het donker zou zijn, kon je iemand zien. De politiecel vond ik dan weer erg klein. Het parcours en het spel voor de kinderen was goed gemaakt.” Bij de vingerafdrukken werd er een foto gemaakt. Daarbij kon de vader van Elise het niet laten een grapje te maken: “Elise, eerste klas crimineel.”

Amjad is dan weer dol op honden en droomt van een toekomst als politieman. “Ja, ik was vooral onder de indruk van de speurhonden. Nu ik ze heb gezien, wil ik later ook werken met de honden. De grote sproeiwagen maakte eveneens veel indruk. Ik vond het heel leuk dat ik ook in de auto’s en op de motor mocht zitten.” Tijdens de demonstraties zag Amjad hoe arrestaties in hun werk gaan. “Ik kijk er nog meer naar uit om politieagent te worden en criminelen te achtervolgen, als ik groot ben,” besluit hij. De opendeurdag bleek een groot succes, met veel boeiende activiteiten en demonstraties voor jong en oud. “Elise en Amjad hebben niet alleen veel plezier gehad, maar ook waardevolle inzichten gekregen in het werk van de politie. Hun enthousiasme en nieuwsgierigheid zijn aanstekelijk en laten zien hoe belangrijk het is om jongeren te betrekken bij maatschappelijke thema’s”, aldus de politiewoordvoerder. Met ijsjes in de hand en stralende gezichten verlieten Elise en Amjad het politiebureau, klaar om hun ervaringen te delen met andere jongeren en zo eventuele toekomstige politieagenten in spé te inspireren.