Het afgelopen weekend was de veiligheid op Limburgse wegen opnieuw het middelpunt van aandacht, dankzij een nieuwe SLim-actie. Op 20 en 21 april bundelden alle Limburgse politiezones en de Federale Wegpolitie hun krachten om controles uit te voeren op alcohol, drugs en snelheid. Het doel: verdere verbetering van de verkeersveiligheid en het verminderen van het aantal ongevallen. Opvallend: 98,6 % van de automobilisten reed nuchter.

Bij in totaal 4,929 bestuurders werd een ademtest afgenomen. Een meevaller was dat 98,6% van hen nuchter reed. Maar één bestuurder registreerde  2,8 promille, een ander had meer dan 1,15 promille in zijn bloed, met twee kinderen op de achterbank. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken, en afzonderlijke processen-verbaal werden opgesteld. Verder werden er 34 bestuurders onderworpen aan een drugstest, waarvan 23 positief testten. Hun rijbewijzen werden ingehouden. Een van hen werd betrapt opnieuw achter het stuur, resulterend in een extra proces-verbaal en inbeslagname van zijn voertuig. Wat betreft de snelheidscontroles schreef de politie 908 bekeuringen uit, waarvan een voor een bestuurder op de E314 in Heusden-Zolder die werd onderschept met 170 km/u.

Naast deze overtredingen werden ook andere inbreuken vastgesteld, zoals het niet dragen van de gordel, onverzekerde of niet gekeurde voertuigen, rijden zonder geldig rijbewijs en het gebruik van een smartphone achter het stuur. Een brandstofdief, onder invloed van cocaïne en amfetamines, werd eveneens gearresteerd.

De SLim-acties en daarnaast de doorlopende controles in de politiezones, benadrukken de vastberadenheid om de veiligheid op Limburgse wegen te waarborgen, elk weekend en gedurende het hele jaar.