Zondagochtend is er weer ‘Thuis in Haspengouw’. Morgen, 12 november, ontvangt Trudo FM in haar radiostudio drie gasten die elk een interessant lokaal en zelfs internationaal verhaal bijhebben.

Met Bart Van Hiel wordt er een boom opgezet over het ondernemerschap en  de organisatie BNI Sint-Truiden, waar hij Chapterdirecteur is. “Met BNI willen we gemotiveerde ondernemers samenbrengen en verbinden met elkaar”, zegt Van Hiel. Over de kracht van het ondernemen en de werking van BNI, Business Network International in de Truiense en Haspengouwse context mag Van Hiel als eerste van wal steken om 10 uur.

Dan is het de beurt aan gemeenteraadslid in Sint-Truiden en leerkracht Geschiedenis in Hasp-O Gert Stas (Vooruit) die deze week ging luisteren naar Nic Balthazar. Die laatste legde in de Academiezaal van Sint-Truiden uit waarover hij zich al zo veel jaren zorgen maakt, wat het ware gevaar is van de klimaatverandering en waarom de oplossingen toch hoopvol en haalbaar zijn. Wat heeft Gert Stas onthouden van de lezing? Hoe staan we er voor? Wat kunnen we doen als burgers en als beleidsmakers? Kunnen we als stad en in onze regio Haspengouw iets ondernemen?

Jurgen Reniers (cd&v) is ook gemeenteraadslid in Sint-Truiden en werkt als Coördinator bij het sociale dienstencentrum De Vlinder in Nieuwerkerken. Hij brengt goed nieuws mee. Het lokale dienstencentrum bestaat immers 5 jaar en dat moet gevierd worden. Wat doet De Vlinder zoal voor de gemeenschap, en wat valt er nu zondagnamiddag te beleven? Naast de grote opendeurdag is er ook een thuiszorgbeurs en zijn er heel wat fijne activiteiten. Jurgen Reniers geeft meer tekst en uitleg.

Thuis in Haspengouw – het wekelijkse praatprogramma op zondag tussen 10 en 12 uur, LIVE via www.trudofm.be

Hebt u vragen voor een van onze gasten? Mail ze door voor zondagochtend 12 november, 10 uur naar info@truiensnieuws.be

Presentatie: Rudi De Cock

Beeld © mh