In het Sint-Trudoziekenhuis werd het onderhoudspersoneel expliciet bedankt voor hun tomeloze inzet. “Zonder hen zouden we geen veilige en hygiënische omgeving kunnen bieden aan onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Onze poetsvrouwen en -mannen werken dag en nacht om ervoor te zorgen dat het Sint-Trudoziekenhuis altijd brandschoon is.”

De poetsdienst van het ziekenhuis werkt zeven dagen op zeven de klok rond om de hygiëne te waarborgen. “Dit betekent dat er altijd iemand aan het werk is om ons ziekenhuis schoon te houden. Ongeacht het tijdstip van de dag of nacht, er is altijd een poetsheld in de buurt om ervoor te zorgen dat elke hoek en ruimte van het ziekenhuis stralend schoon blijft.” In een gemiddeld ziekenhuis wordt dagelijks meer dan 10.000 m² schoongemaakt, wat gelijk staat aan ongeveer 1,5 voetbalvelden. Dit is een gigantische oppervlakte die elke dag opnieuw grondig gereinigd moet worden om een veilige omgeving voor iedereen te garanderen.

Getraind

“Een patiëntenkamer wordt volgens een vaste volgorde gepoetst en niet elke doek of product dient voor alles. Daarnaast vraagt een afdeling zoals het operatiekwartier of intensieve zorgen nog een andere aanpak. Onze collega’s zijn getraind in het gebruik van gespecialiseerde schoonmaakmiddelen en -technieken om ervoor te zorgen dat zelfs de moeilijkste of meest cruciale plekken kiemvrij zijn. Dankzij hun expertise worden er hoge standaarden van hygiëne en veiligheid gehandhaafd. Een schone omgeving draagt bij aan een aangename ziekenhuiservaring, zowel voor medewerkers, bezoekers als patiënten.”