In het station van Sint-Truiden is afgelopen vrijdag een 16-jarige Truienaar slachtoffer geworden van een agressieve fysieke aanval. De dader, een man uit Oudsbergen, ging razend tekeer. Hij deelde rake klappen uit. Daarna vluchtte hij weg met zijn auto maar kon op de Tiensesteenweg richting Zoutleeuw ingerekend worden. De jongen liep verwondingen op en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het was het Parket van Limburg dat vandaag het nieuws bekend maakte. Het incident dateert van vrijdag. “Op vrijdag 31 mei kreeg de politie een oproep in verband met een incident aan het station te Sint-Truiden”, aldus de woordvoerder. “Een man was aan het station verschillende mensen aan het aanspreken en diende vervolgens slagen toe aan een 16-jarig slachtoffer op het perron. De politieploegen kwamen onmiddellijk ter plaatse en aan de hand van de beschrijving en de camerabeelden, kon de patrouille zeer snel de verdachte op de Tiensesteenweg arresteren. De man nam op dat ogenblik deel aan het verkeer, vermoedelijk onder invloed van alcohol waardoor zijn rijbewijs ook voor 15 dagen werd ingetrokken.”

De 46-jarige verdachte uit Oudsbergen werd vervolgens op zondag 2 juni voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.