Een 52-jarige man uit Sint-Truiden is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden wegens seksueel misbruik van zijn nichtje. De man ontkende de feiten maar werd toch veroordeeld.

De feiten dateren van 1994 en duurden tot 1996, het slachtoffer was toen tussen de 5 en 7 jaar oud. De zaak kwam aan het licht nadat het nu 34-jarige slachtoffer drie jaar geleden een klacht indiende bij de politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH). De beklaagde, met eerdere veroordelingen voor verkrachting en aanranding, moet nu naast een celstraf van 20 maanden een bijkomende straf ondergaan voor eerdere zedendelicten.

Pedofilie

Een gerechtsdeskundige diagnosticeerde een pedofiele stoornis bij de man. Het slachtoffer had het misbruik op jonge leeftijd gemeld aan haar moeder en grootmoeder, maar werd niet geloofd. Pas in 2021 kon ze zelf een klacht indienen. De man ontkende de feiten, maar werd toch veroordeeld tot behandeling voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en een contactverbod met minderjarigen, naast een schadevergoeding van 7.350 euro aan het slachtoffer.

Beeld © rdc