PostNL kreeg alweer inspectiediensten over de vloer. Deze keer was Sint-Truiden aan de beurt. Woensdagmorgen werden de 20 bestelbusjes op straat gezet en alles uitgevlooid door de douane, de Vlaamse Belastingsdienst en de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. De bezorging van de pakjes komt niet in het gedrang.

De controle werd beperkt tot enkele uren in de voormiddag. De actie kadert in het meer uitgebreide onderzoek dat nationaal loopt in ons land. Naar aanleiding van gevallen van zwartwerk en andere sociale inbreuken werd nu ook de verdeeldienst van Sint-Truiden doorgelicht. Eerder vielen de inspectiediensten en FGP van Antwerpen binnen bij locaties van PostNL in Wommelgem, Willebroek en Turnhout. Daarbij belandde de CEO van PostNL België zelfs in de cel. “In Sint-Truiden is er geen sprake van vertragingen”, zo bevestigt ons een courier. “Rond de middag kon ik terug aan het werk. Alle pakjes zullen vandaag bezorgd worden.”

PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van €3,3 miljard in 2020, waarvan 57% afkomstig uit e-commerce activiteiten. PostNL biedt klanten post- en pakketbezorging.