De uitbaatster van de bekende kledingwinkel ‘La V en Rose’ in de Luikerstraat in Sint-Truiden, Veronique Debay, is dinsdagochtend overleden na een hartfalen. Haar overlijden kwam totaal onverwacht. In de stad is de verslagenheid groot. Aan de winkel worden bloemen, kaarsjes en kaartjes neergelegd. Haar vriendinnen openen er een rouwregister in het portaal.

Bloemen, kaartjes, tekstjes en massale reacties op sociale media. De verslagenheid en het ongeloof is groot op het plotse overlijden van Veronique Debay. Ze was nog maar 48 jaar. “Veronique was een prachtvrouw in alle mogelijke opzichten. Een gedreven onderneemster ook, vol overgave. En steeds enthousiast, vriendelijk, lief”, klinkt het bij omstaanders die komen stilstaan aan de winkel van Veronique, ‘La V en Rose’ in de Luikerstraat, tegenover het Heilig Hartplein.

Daar zijn in het portaal inmiddels bloemen neergelegd en ook kaartjes met persoonlijke tekstjes op. Vandaag openen de vriendinnen van Veronique er een rouwregister. Veel voorbijgangers staan er stil. Er liggen bloemen en kaartjes met tekstjes op. Op straat veel reacties van ongeloof. Veronique onderhield met haar klanten en collega’s fijne contacten. Een groot verlies…

Foto’s © Rudi De Cock