Tuttie’s Bakery. Zo heet de nieuwe éénmanszaak van Alien Nouwen (21). In het koffiesalon waar ze als jobstudent werkte, wenkte bij de stopzetting ervan haar kans. “Mijn eigen zaak! Hiervan droom ik al sinds mijn kinderjaren. Vooral het kleurrijke aanbod in verse cupcakes en de vele soorten bubble tea spreken mensen aan”, vertelt ze.

Alien studeerde af in het 7e specialisatiejaar Office & Logistics in Hasp-O Zepperen en ziet nu haar kinderdroom uitkomen. “Vroeger was hier Harrys’ Kaffee gevestigd”, vertelt ze. “Ik werkte er als jobstudent. Toen de zaak in september vorig jaar dicht ging, besloot ik om de sprong te wagen. Ik heb altijd al iets als zelfstandige willen opstarten. De gezelligheid, de warme sfeer die er in het koffiesalon was, wil ik verderzetten. En ik ga uitpakken met veel verse producten. Ik maak hier verse limonades, milkshakes, ijskoffie, wafels en cupcakes.” Het meest in het oog springt het gevarieerde en kleurrijke aanbod van cupcakes. Die zijn er in verschillende kleuren en smaken, van Soof’s Cakery uit Oudsbergen, met wie ik nauw samenwerk. Daarnaast zijn er dagverse taartjes en wafels. Alles kan ook onmiddellijk worden meegenomen.” We zien opvallend veel soorten bubble tea in de vitrine. “Iets waar jong en oud gek van is”, weet Alien.

(lees verder onder de foto’s)

In beeld: 1 – Alien trots met haar cupcakes    2 – met de steun haar ouders en zus    3 – Met de 2 jobstudenten

Bubble wafels

Tuttie’s heeft natuurlijk het gewone in huis aan koude en warme dranken. Maar naast klassiekers zoals ijsjes en een lekkere tas koffie pakt Alien uit met verse eigen producten, en daar zit iets bijzonder tussen: de bubble wafels. “Voor de verse wafels maak ik mijn deeg zelf. Naast de Brusselse wafel heb ik de bubble wafels in huis. Die wafel is namelijk best anders met knapperige randjes en bubbels die lekker fluffy zijn.”

Alien denkt al aan de komende zomer. De zaak ligt vlakbij het Heilig Hartplein, in het begin van de Ridderstraat. “We gaan het ook buiten gezellig maken met een overdekt terras.” Alien heeft enkele jobstudenten die paraat staan voor als het druk wordt. En natuurlijk de volle steun van haar ouders, haar zus en haar familie. “Tuttie’s bakery wordt mijn tweede thuis”, besluit ze.

Tuttie’s Bakery, Ridderstraat 5, Sint-Truiden

Openingsuren (regeling geldt ook tijdens feestdagen) – – ᴍᴀᴀɴᴅᴀɢ: ɢᴇsʟᴏᴛᴇɴ

ᴅɪɴsᴅᴀɢ: 𝟿:𝟹𝟶-𝟷𝟾:𝟶𝟶
ᴡᴏᴇɴsᴅᴀɢ: 𝟿:𝟹𝟶-𝟷𝟾:𝟶𝟶
ᴅᴏɴᴅᴇʀᴅᴀɢ: 𝟿:𝟹𝟶-𝟷𝟾:𝟶𝟶
ᴠʀɪᴊᴅᴀɢ: 𝟿:𝟹𝟶-𝟷𝟾:𝟶𝟶
ᴢᴀᴛᴇʀᴅᴀɢ: 𝟿:𝟹𝟶-𝟷𝟾:𝟶𝟶
ᴢᴏɴᴅᴀɢ: 𝟿:𝟹𝟶-𝟷𝟾:𝟶𝟶

Tekst en foto’s © Rudi De Cock