Voor de bezoekers van het museum De Mindere ligt er vandaag een lekker stuk frangipane klaar. De leerlingen van Hasp-O Zuid hebben de lekkernij zelf gebakken. Franciscus van Assisi stond bekend als een dierenvriend. Vandaar dat het vandaag een beetje feest is in het Truiens museum.

“Franciscus van Assisi is de grootste dierenvriend ter wereld”, klinkt het overtuigd bij het museum. Werelddierendag en de feestdag van Sint-Franciscus vallen daarom samen.Volgens de legende was Franciscus dol op de amandelspijskoekjes die Jacoba Van Settesoli speciaal voor hem bakte. Zelf was Jacoba de vrouw van een ridder uit een van de bekende Roomse families: de Frangipani. Vandaar ook de naam frangipanes. Wie vandaag het museum bezoekt in de Capucienessestraat krijgt dus een lekker gebakje voorgeschoteld. Verder in de aanbieding is er nieuwe workshop! De workshop Franciscus en de wolf wordt aan leerlingen aangeboden die zin doen krijgen om zorg te dragen voor de natuur.

Praktisch

Doe je mee met je klas? Het programma van de workshop: Sint-Franciscus en de wolf bevat een informatief deel, een spelelement en een actief atelier. Veel spel-en leerplezier gegarandeerd! Er zijn nog plaatsen!