Het coronaspook lijkt min of meer bedwongen in de kanarievolière van STVV, toch alleszins bij de spelers. De technische staf daarentegen zal nog even vanop afstand moeten werken. Of hoe een kompetitiestop wegens interlands uiteindelijk voor wonderen kan zorgen.

Maar dan duikt er een nieuw probleem op. Enkele weken geleden dartelde hij nog over de Sint-Truidense Grote Markt in een Binkie-kostuum, vandaag staat hij weer in het oog van de storm. We hebben het hier over Duckens Naron, sinds 1 juli 2018 Kanarie en op 30 juni van dit jaar einde contract. Ondanks het feit dat er voor alle inwoners van dit land een uitreisverbod bestaat, besloot de Haïtiaan na de verplaatsing naar Charleroi, zeer tegen de zin van de STVV-leiding, een privaat uitstapje richting Parijs te maken. Er zouden sancties volgen maar … het bleef stil. Erger nog, met deze daad overtrad hij ook de federale wetgeving. Maar wat erger is, na de escapade van Nazon brak bij STVV een grote coronacrisis uit: de helft van de ploeg raakte besmet. Hiermee willen we niet zeggen (en we doen het ook niet) dat het de schuld is van de man die persé de Eiffeltoren wilde zien. Maar de ellende en de angst waren niet te overzien.

En nu de tweede kaakslag aan de STVV-leiding. Nazon was nauwelijks een uur coronavrij verklaard, of hij pakte weer zijn biezen. Ondanks de grote tegenstand van het STVV-bestuur, vertrok Nazon stante pede richting Haïti om er, dik tegen de zin van het STVV-bestuur, de nationale ploeg gaan te vervoegen. STVV, uiteindelijk zijn werkgever, bood tegenstand, maar de bonkige aanvaller is nu eenmaal niet de meest plooibare Kanarie en dreef samen met de Haïtiaanse federatie en zijn management zijn wil door.

STVV zit dus ook met een Lamkel Zé-probleem (je weet wel, die speler die met heel Antwerpen, inclusief de supporters lacht) opgescheept, een speler die, einde contract, met de voeten van het bestuur speelt, doet wat hij wil, die alle teaminstructies naast zich neer legt. Het enige wat hij nog niet deed was … in een Genkie outfit op de pui van het stadhuis van Sint-Truiden gaan dansen! Quo vadis, Duckens Nazon?