Anna Van Wonderen en Billy Berisha, het koppel bekent van het succesvolle restaurant L’Invité (gerund door de familie Berisha), hebben het volgende avontuur in hun carrière ontdekt: Wijnbar en B&B De Ridder. Wij spraken met zaakvoerder Billy Berisha.

Ingang De Ridder (foto’s Facebook De Ridder)

In de Ridderstraat vinden bezoekers en bewoners van onze stad sinds kort een nieuwe oase van rust. Ver van de drukte van de Grote Markt maar toch nog in het hartje van Sint-Truiden, oogst De Ridder veel succes met zijn mooie zomerterras. Smaakvol ingericht zodat klanten zich haast in het zuiden van Frankrijk of Italië wanen.

Zomerse Terras De Ridder (Foto Facebook De Ridder)

“Wij willen dat mensen genieten als ze hier zijn. Hun comfort is onze prioriteit,’ vertelt zaakvoerder Billy Berisha ons.
Twee jaar geleden kocht hij met zijn vrouw het pand. Toen het vrij kwam sprong het idee van een B&B in het midden van de stad onmiddellijk in hun hoofd.

“De inrichting moest passen bij de uitstraling en de geschiedenis van het pand. We hebben alles zelf gedaan. Het zit hem in de details, de afwerking was heel belangrijk voor ons,” zegt Berisha, “De ligging is echt goed. We hebben al onze eerste gasten ontvangen, zij vinden de locatie super. Ook de klanten van onze wijnbar zijn hem erg genegen. Je kan hier rustig dingen bespreken , een glas drinken of samen zijn zonder teveel drukte om je heen.”

Interieur De Ridder

Op de vraag of we ooit nog zullen kunnen genieten van de goede keuken van L’Invité, antwoord Berisha dat alles nog open ligt.

“We hebben alle mogelijkheden hier om weer met een grotere keuken te starten plus zalen om gasten te ontvangen. Momenteel is een kalme opstart onze prioriteit. We focussen ons nu op onze beginnende B&B en de wijnbar. Naar de winter toe hebben we ook binnen plaats om gasten te ontvangen.”

Team TN kijkt alvast uit naar de verdere ontwikkeling van deze zaak!

Wil jij meer info over De Ridder? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website:
https://deridder-sinttruiden.be/