Woensdagochtend werd de zevende Jumbo-winkel geopend in onze provincie, op de Luikersteenweg in Brustem. In heel het land is dat reeds het 27e filiaal. “Met een totaaloppervlakte van 1700 vierkante meter wordt het hier aangenaam winkelen voor onze klanten”, klinkt het. De dag startte met ruim 300 kijk- en kooplustigen.

Het werd een overrompeling in Brustem op de Luikersteenweg. Woensdagochtend heeft de Nederlandse supermarktketen Jumbo haar zevende winkel geopend in de provincie Limburg, en dit aan de Luikersteenweg 242 in Sint-Truiden. “We willen van onze klanten als het ware echte fans maken door hun verwachtingen voortdurend te overtreffen”, stellen de zelfstandige uitbaters Jean-Jacques Schols en Helena Giets. “In de nieuwe winkel gaat een enthousiast team van 50 werknemers aan de slag, dat de klanten warm zal verwelkomen. We zijn enorm verheugd met het resultaat. Klanten krijgen hier een totaalbeleving aangeboden. Dagelijks zullen we in onze winkel verse en smaakvolle producten aanbieden. Van verse traiteurmaaltijden en versbereide pizza’s tot gebraden kip en belegde broodjes. We zetten hard in op een breed scala van heerlijke en gezonde maaltijden.”

Vers en gezond

Daarnaast hecht de keten veel belang aan een lokaal en Belgisch assortiment.  ”Dat sluit immers aan bij ons doel”, stelt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. “Wij willen onze passie voor lekker én gezond eten delen met de inwoners van Sint-Truiden. Ook hier gaan we immers voor 100% tevreden klanten! Vers is hier écht vers, vlot winkelen dankzij de ruimte, en natuurlijk wie niet tevreden zou zijn krijgt zijn geld terug. Eén voorbeeld: schittert je boeket geen week? Dan krijg je van Jumbo een nieuw boeket.”

We nemen de proef op de som en wandelen rustig door de winkel. En ja, opvallend, veel verse voeding uit de Vlaamse regio. Ook gezellig is de stand met olijven en aanverwanten die je zelf in een potje kan scheppen, alsof je op de markt bent.

Jumbo is een familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie en is actief in Nederland en België. Jumbo telt momenteel ruim 700 winkels, waaronder tien Foodmarkten en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. De winkel in Sint-Truiden zal elke maandag van 13.00 tot 20.00 uur geopend zijn, van dinsdag tot zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur en zondag tussen 8.00 en 12.00 uur. De eerste dag werd alvast een schot in de roos. Bij de opening waren er naar schatting 300 mensen aanwezig, en dat liep in de voormiddag al gauw op. De parking en de straatkant op de Luikersteenweg stonden ‘bomvol’. Er waren ook files en de lokale politie was aanwezig om alles in goede banen te leiden. In de namiddag ebde de drukte weg en was er ruim voldoende parkeerplaats. Verwacht wordt dat de nieuwe winkel geen invloed gaat hebben op het verkeer.

In beeld: de eerste bezoekers in de Jumbo te Brustem

 

In- en uitrijden

Dit kan en mag in beide richtingen op de daartoe voorziene stipellijnen, zoals op de foto hieronder te zien is. Het beeld is genomen vanop de in- en uitrit van de Jumbo-parking. Uitrijden richting Luik zal op rustige momenten dus kunnen, maar over het algemeen is de Luikersteenweg daar best druk en moet je rekening  houden met de verkeersstromen van beide richtingen. Een alternatief is uitrijden richting rotonde eventjes verderop, om dan terug te keren. Dat is gemakkelijker en veiliger.

 

     

Foto’s ©TruiensNieuws