De electriciteitspannes in de Fresiastraat (Nieuw Sint-Truiden) en de Nieuwdekkenstraat (Zepperen) zijn opgelost. In de Fresiastraat ging gisterenavond laat het licht uit  om 23.45 uur. Vanmorgen om 8.27 uur was er terug stroom. Omdat de bewoners er langer dan vier uur geen electriciteit hadden hebben ze recht op een vergoeding. Die moeten ze wel zelf aanvragen.

Over de oorzaak van de langdurige panne van het electriciteitsnet wil Fluvius voorlopig niets kwijt. De panne duurde opvallend lang. Vreemd genoeg meldt Fluvius zelf dat er enkel in de Fresiastraat voor minder dan 20 klanten problemen zijn. Maar buurtbewoners van de Lupintestraat en de Klaproosstraat melden ook een langdurige stroomonderbreking aan TruiensNieuws.

Ook in Zepperen was er een stroomonderbreking, en dat in de Nieuwdekkenstraat. Die onderbreking gebeurde dinsdagochtend tussen 5.40 uur en 8 uur.

De gebruikers van het stroomnet in de omgeving van de Fresiastraat hebben recht op een vergoeding, omdat de panne ruim 8,5 uur duurde. Wie gedurende meer dan vier uur geen elektriciteit kan gebruiken door een niet-geplande onderbreking met technische oorzaak heeft daar recht op. De aanvraag dient door de consument zelf te gebeuren. Als je dat online doet kan de website blokkeren zoals op de foto hieronder. In dat geval neem je best telefonisch contact op via de Fluvius Infolijn op het nummer 078 35 35 34.