Dinsdag zijn er maar liefst 19 verwaarloosde honden binnengebracht bij het dierenasiel te Sint-Truiden. Dankzij een telefonische tip kon het Truiense All4Dogs bij een fokster in Lubbeek de dieren bevrijden uit hun penibele situatie. “De toestand is er zeer zorgwekkend. De penetrante ammoniakgeur en de vochtige stallen….het was er niet te doen.”

Dinsdag, vroeg in de ochtend, werd de Truidense vrijwilligersorganisatie All4Dogs getipt over een 10-tal honden die in een schrijnende toestand zouden leven, ergens in Lubbeek. Vrijwilligers van de organisatie mochten meerijden zolang er geen anderen zoals politie erbij zouden zijn. De vaststellingen bij aankomst ter plaatse waren verbijsterend. “Het dak van de stal was niet dicht, geen verwarming voorzien voor de vrieskou, een penetrante ammoniakgeur, en het was er zeer vochtig. De eigenaar wilde afstand doen van 8 honden”, bevestigt men bij All4Dogs. “Uiteindelijk hebben we na overleg alle 19 honden meegekregen.”

Het dierenasiel van Sint Truiden werd bereid gevonden om de dieren op te vangen. All4Dogs heeft het asiel meteen ook 1900 euro ter ondersteuning geschonken. De organisatie wil ook in 2023 met haar vrijwilligers blijven opkomen tegen het dierenleed.

Foto’s © All4Dogs