De buurtbewoners van de Koekestraat in Sint-Truiden hebben onlangs een naakte man zien rondlopen. Blijkbaar hielp de tussenkomst van de politie van vorige week niet, want deze week gebeurde het naakt rondlopen opnieuw. De man is gekend bij politie en parket. Ook de buurtbewoners weten waar hij woont.

De laatste dagen is er af en toe opschudding in de Koekestraat. Een naakt rondlopende man kom je nu niet bepaald iedere dag tegen. Afgelopen vrijdag werd de overtreding doorgegeven aan de politie die ter plaatse kwam. De feiten vonden plaats omstreeks 23.15 uur. “De man zou beloofd hebben om het nooit meer te doen”, weet een van de buurtbewoners te vertellen. “Maar blijkbaar is het toch sterker dan hemzelf want afgelopen maandag was het weer prijs.” Volgens anderen in de buurt doet de oudere man geen vlieg kwaad, maar het hoort nu eenmaal niet.

“We zijn op de hoogte van het probleem”, schetst Steve Provost, korpschef bij de politie het probleem. “We hebben opnieuw een PV opgesteld naar aanleiding van een melding. De naaktloper is gekend bij onze diensten en had reeds maatregelen opgelegd gekregen van het parket.” De politie vraagt dat buurtbewoners hen contacteren als er iets gebeurt dat niet door de beugel kan. Of de man misschien niet goed bij zijn hoofd is, dan wel of het echt te warm wordt? Een oorzaak van het gedrag is vooralsnog niet geweten. Maar dat de Koekestraat nu zijn eigen streaker heeft wordt over het algemeen daar niet geapprecieerd.