De Midzomernachtfeesten (georganiseerd door het stedelijk feestcomité) konden dit jaar niet anders dan een succes worden genoemd. Tijdens de dag was plaats voor gezinnen met kinderanimatie en anders leuks. ’s Avonds kregen de grote kinderen de kans om hun benen te strekken met muziek en DJ’s. Het was een van de feestjes van het seizoen maar niet zonder gevolgen zo blijkt.

Het feest in het kleine stadspark ging door tot  half een ‘s nachts na aanmoediging van het aanwezige publiek. Het DJ duo Lassy FM schitterde met hun brede set. Hierna werd de muziek onmiddellijk uitgezet tot spijt van de aanwezige Truienaren die na het evenement het stadspark verlieten om naar hun bed te trekken of naar het centrum.
Openlucht events en evenementen van derden in het algemeen doen het goed in onze gemeente. Reden: het uitgaansleven van vroeger, cafés als de Pub en de Cirque met hun thema-feestjes en zalen als de Veemarkt waar Lassy FM de boel plat draaiden, is niet meer en het is niet alleen de Truiense jeugd die dat voelt.

Natuurlijk zijn er alternatieven opgedoken doorheen de jaren. De Balthazar en recentelijk Cosmobar zijn daar twee voorbeelden van. Maar een grote groep twintigers en dertigers (om maar te zwijgen van een jongere groep) in onze gemeente wil ook eens iets anders. Een leuk feestje met goeie dansbare muziek en (betaalbare drank) waar ze tussen de leeftijdsgenoten staan. Maar evenementen brengen ook andere dingen met zich mee…
Naar aanleiding van de feesten hebben buurtbewoners een petitie opgestart wegens geluidsoverlast. Deze is ondertussen door 80 mensen getekend. Hun focus ligt vooral op de Midzomernachtfeesten maar ze willen graag de geluidsoverlast beperken voor alle evenementen die in het stadspark plaatsvinden.
Burgemeester Veerle Heeren reageerde in het Belang van Limburg en meldt dat voor de evenementen in het stadspark dezelfde regels werden toegepast als voor de rest van de binnenstad:

‘In het buitengebied (van de stad) is (het draaien van muziek) toegestaan tot 3 uur, en in de binnenstad is dat 0.30 uur. De politie ziet erop toe dat dit gerespecteerd wordt.”*

Verder meldt Heeren dat het feest al 30 jaar wordt georganiseerd zonder noemenswaardige problemen.
Deze redactie hoopt alvast dat er nog eens minstens 30 jaar bij mogen komen.

*Belang van Limburg, Zaterdag 7 juli, pg 25