Afgelopen nacht heeft er aan het casino Napoleon Games op de Luikersteenweg in Brustem (Sint-Truiden) een steekpartij plaatsgevonden. Er raakte één man zwaar gewond. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. De dader wordt nog opgespoord. Het parket van Limburg onderzoekt de zaak.

Het labo was donderdagochtend in alle vroegte ter plaatse voor verder onderzoek. Het parket van Limburg gaf intussen meer informatie. “Afgelopen nacht omstreeks 23.30 uur ontving de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken een oproep omtrent een uit de hand gelopen discussie binnen een gokkantoor op de Luikersteenweg in Sint-Truiden. Enkele Roemeense onderdanen waren op vermaakuitstap en kregen het aan de stok met een tweetal mannen die reeds aanwezig waren in het gokkantoor. De discussie ontaardde waarbij een 33-jarige Roemeen door scherp geweld levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn kompanen hebben hem overgebracht naar het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden. Op dit ogenblik is het slachtoffer buiten levensgevaar.”

Dader voortvluchtig

Nog volgens het parket werd er een wetsgeneesheer gevorderd opdat politie en parket meteen op de hoogte konden gesteld worden van de verwondingen van slachtoffer. Het labo alsook het labo steunteam van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg zijn ter plaatse gekomen. “Het parket Limburg heeft vanochtend een onderzoeksrechter voor “poging doodslag” gevorderd”, aldus de woordvoerder. “Er kon nog niemand gearresteerd worden. De dader wordt dringend opgespoord door de recherche van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, die het onderzoek voert.”

Beelden ter illustratie © rdc