Van 2 tot 7 augustus kan je op het kerkveld in het centrum van Sint-Truiden genieten van een gevarieerd avondvullend programma. De zomeravonden zijn weer helemaal terug. “We pakken in augustus uit met acteurs, muziek, humor en een familievoorstelling”, aldus een immer enthousiaste directeur van het cultureel centrum De Bogaard, Véronique Moiës.

In augustus zal Sint-Truiden weer cultuur uitstralen in openlucht als nooit tevoren. CC De Bogaard pakt uit met een mooie affiche. Directeur van het CC, Véronique Moiës, klinkt (zoals altijd) zeer enthousiast: “Er zit klassiek chanson in, barokke pop met soul- en funkinvloeden, een verrassende theaterwandeling met topacteurs, een avondje stand-upcomedy en een plezante familievoorstelling voor jongens en meisjes met zeebenen, dit alles in de verkoelende schaduw van de majestueuze Abdijtoren. Ons cultureel aanbod krijgt hiermee een zomerse dynamiek.”

De Zomeravonden ontstonden vorig jaar als een manier om na de lange sluiting door corona de banden met het publiek opnieuw aan te halen. Het concept viel in de smaak en dus komt er een vervolg.

Muziek, theater en comedy

Op de affiche is er in de eerste plaats muziek, met Helene Bracke. “Samen met haar ensemble zal ze de mooiste liederen uit het barok- en cabaretrepertoire brengen”, vertelt Véronique. “En Jan Verstraeten stelt tijdens de Zomeravonden zijn debuutalbum ‘Violent Disco’ voor dat hem onlangs nog naar het prestigieuze SXSW festival in de Verenigde Staten voerde. Clara Cleymans en Rudolf Hecke duiken in het oeuvre van Gainsbourg en diepen muziek en nooit eerder gehoorde anekdotes op.”

Ook op het programma: een theaterwandeling met topacteurs als Michaël Pas, Tom van Bauwel en Hans van Cauwenberghe. Moïes: “Geïnspireerd door de bestseller van Yuval Harari brengen zij de voorstelling ‘Doe niet zo sapiens!’.”

Donderdagavond is er comedy met William Boeva die eerder al eens voor de covidperiode optrad in het CC. Boeva schittert dezer dagen in de serie ‘Nonkels’ als West-Vlaamse buurman van de familie Persyn. Ook al gaat het over een bijrol in één aflevering, Boeva toont nog maar eens wat hij in zijn mars heeft. Verder maken Humo’s Comedy Cup-finalisten Vincent Voeten en Jade Mintjens hun opwachting. Op zondagnamiddag entertaint Theater FroeFroe de allerkleinsten vanaf 7 jaar met de geweldige familievoorstelling ‘Zeeboenk’. De directeur van het cultureel centrum telt zelf nu al af naar twee augustus: “Een podium en 200 zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad. Dat is toch prachtig! En na de Zomeravonden, vanaf september, verwelkomt het team van de Bogaard weer publiek in de zalen met een nieuw programma. Wat er op de affiches zal staan in het najaar, dat wordt op 2 augustus, op de eerste Zomeravond, bekendgemaakt. Vanaf dan kan je het ook raadplegen via de website en in een magazine dat huis-aan-huis verdeeld wordt”, besluit Véronique Moiës.

De Zomeravonden vinden plaats van 2 tot 7 augustus 2022 op het Kerkveld onder de Abdijtoren. Voor meer informatie kan je terecht bij CC de Bogaard via https://www.debogaard.be, via info.cc@sint-truiden.be 

Tickets kosten 10 euro per avond (5 euro voor de familievoorstelling) en zijn te koop vanaf woensdag 8 juni, 10u via debogaard.be