Een Truiense vrouw die telefoon had gekregen van oplichters die zich voordeden als haar bank is in de val gelokt en gaf haar codes aan de criminelen. Toen ze ontdekte dat er voor 17.000 euro van haar bankrekening was gehaald lichtte ze de politie in. Die kon de daders vatten.

Het slachtoffer uit Sint-Truiden had telefoon gekregen van een van de oplichters die zich voordeed als iemand van haar bank. De vrouw kreeg te horen dat er op de rekening verdachte verrichtingen gedaan waren naar het buitenland en dat de bankcode nodig was om deze te blokkeren. In haar goedgelovigheid gaf de dame haar code door. Ze kreeg de mededeling dat er de volgende dag een afspraak geboekt stond op het bankkantoor samen met de politie inzake deze oplichting. De app van de bank mocht intussen niet meer gebruikt worden.

De vrouw was er niet gerust in en nam nadien toch zelf telefonisch contact op met de bank. Daar bleken ze van de hele zaak niets te weten. De bankbediende zag wel dat er voor meer dan 17.000 euro aangekocht was bij een winkel en dat die op een afhaalpunt in de regio Nijlen via Bpost werden geleverd. De vrouw diende onmiddellijk klacht in bij de Truiense politie die contact opnam met de winkel en met Bpost om de leveringen te stoppen.

Arrestatie

Een aantal van de bestellingen waren reeds afgehaald aan een pakjesautomaat door de verdachten. Een andere bestelling werd geleverd bij een afhaalpunt en was nog niet afgehaald. De lokale politie Berlaar/Nijlen werd ingeschakeld om uit te kijken naar de verdachten aan het bewuste afhaalpunt van Bpost. De criminelen konden uiteindelijk gearresteerd worden tijdens het afhalen van de laatste pakjes. De andere goederen werden in het voertuig van de verdachten aangetroffen en in beslag genomen.

De daders werden aangehouden, de goederen gaan terug naar de winkel en het slachtoffer zal het geld terugkrijgen.