In Hoepertingen resideert Luc al vele jaren op Ter Heide, het begeleidingscentrum voor mensen met een beperking. De drang om nog eens een ritje met de tractor te doen stijgt met de dag. Wie helpt Luc zijn droom waar te maken?

Op Brikhof heeft Ter Heide 5 woonunits. In één ervan woont Luc. De man is gepassioneerd door vrachtwagens en door tractors. “Voor de covidperiode was er al eens een boer van vrij ver weg tot hier gekomen om Luc mee te nemen op tractor, en hebben ze een rit gemaakt in de streek”, vertelt een verpleegster. “Luc was toen heel gelukkig dat hij dat had mogen meemaken. Hij is immers opgegroeid op een boerderij. Het geeft hem een gevoel van thuiskomen, denk ik. Hij zat vroeger met zijn papa ook op de tractor. Vandaar. Ook vrachtwagens kunnen hem bekoren, maar tractoren zijn de absolute favoriet voor hem.”

Ook de Patton Drivers kwamen voor de covidperiode een toertje maken met de gasten van Ter Heide. Sinds corona blijft het stil. Het verzorgend personeel hoopt daarom dat een landbouwer met een goed hart toch eens tot op Brikhof wil komen om Luc op te pikken voor een ritje. “Het zou hem zielsgelukkig maken”, besluit de verpleegster.

In beeld: Luc droomt van een ritje met de tractor. Wie helpt hem daarbij? ©Ter Heide