Nog voor de zomer verhuist bakkerij Vangrootloon haar filiaal van Luikerstraat nummer 31 naar Luikerstraat nummer 2. Het voormalige pand van SIBO werd overgekocht door de familiebakkerij. Tegelijkertijd wordt hun winkeltje met doopsuiker op het Heilig Hartplein omgevormd tot een tearoom met twee verdiepingen.

“Dit is een goede zaak voor onze klanten”, weet communicatieverantwoordelijke Jan Massa. “De winkel op nummer 31 met tearoom is gewoon te klein geworden. We hebben de huur opgezegd, want het is de bedoeling dat er nog voor de zomervakantie verhuisd wordt. In het nieuwe pand zullen de klanten hun brood, pistolets en andere lekkernijen kunnen kopen via de ingang op nummer 2, helemaal aan het begin van de Luikerstraat, naast Orange.”

Klanten zullen langs de toog verder kunnen wandelen naar een nieuwe, grote tearoom met twee verdiepingen, die uitgeeft op het H. Hartplein, het voormalige winkeltje waarin Vangrootloon doopsuikerartikelen verkocht. Daar komt er ook een terras. Jan Massa legt uit: “Het doopsuikerwinkeltje zal voortaan enkel online en op de hoofdzetel blijven bestaan. We gaan dat assortiment zeker niet afbouwen hoor.” Het pand is inmiddels wel aan renovatie toe. Het werd gestript en de vaklui zijn begonnen met het dak en de vloeren te vernieuwen. Daarna wordt alles mooi opgemetst en afgewerkt. Alles zou gebruiksklaar moeten zijn tegen de zomervakantie.