Na een rustige nacht zonder vriestemperaturen – zaterdagochtend om 5 uur klokte het kwik al op 5 graden af – zal zaterdag er eerder bewolkt uitzien. Hier en daar is zelfs wat motregen of gemiezer mogelijk, alhoewel de kans daartoe in Zuid-Limburg erg klein is. De temperatuur stijgt voorzichtig naar om en bij 10 graden. De westenwind waait eerder zwakjes.

Vanavond en de nacht naar zondag valt de wind weg en blijft het overwegend zwaarbewolkt met ook vorming van nevel of lokale mist. Hier en daar is  wat motregen mogelijk. De minima liggen tussen 0 en 5 graden.

Zondag start grijs met nevel en mist en hier en daar ook motregen. In de namiddag krijgen we in Haspengouw geleidelijk opklaringen. De maxima liggen rond 10 graden. De wind is overwegend zwak uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen.

Maandag is er ‘s ochtends kans op nevel, mist en lage wolkenvelden, maar stilaan wordt het zonnig. De temperatuur klimt zelfs naar 11 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen.

Dinsdagochtend vriest het lichtjes in Zuid-Limburg, nipt en op sommige plaatsen, niet overal. Na het oplossen van het lokale ochtendgrijs wordt het een zonovergoten dag bij maxima tussen 6 en 11 graden.

Woensdag wisselen zon en hoge wolkensluiers elkaar af. Het kwik haalt 12 graden in Haspengouw. De wind wordt geleidelijk overal matig uit zuidelijke richtingen. Donderdag trekt een regenzone over Limburg en vrijdag wordt het zonnig en blijft het droog. 10 graden lijkt een haalbare kaart.

Foto © Ricky Blue Passion