Zaterdag 1 oktober start de landelijke competitie basketbal bij de mannen. De A-ploeg van de Truiense KSTBB treedt thuis aan tegen Wilrijk. De hele dag door zijn er vanaf 11 uur wedstrijden van de verschillende leeftijdscategorieën. Voor de grote wedstrijd van ’s avonds zijn er kortingsbonnen die de inkomprijs doen halveren. Elke bezoeker krijgt een gratis kauwgom. “Een cadeautje van de stad. ’t Ja, de een krijgt 150.000 euro en wij krijgen sjieken”, stelt KSTBB-voorzitter Ludo Van Beeck.

In de basketbalcompetitie bij de mannen nemen de Truienaren het dit weekend op tegen Red Vic Wilrijk. Het is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Eerste Landelijke. Vanaf 11 uur worden er in de Sportlaan op Nieuw Sint-Truiden trouwens heel wat wedstrijden in verschillende categorieën gespeeld. Voorzitter van KSTBB Ludo Van Beeck lanceert een actie om meer volk te trekken. Hij verduidelijkt: “Voor deze topwedstrijd ’s avonds is het betalend maar we hebben een kortingsbon van 50%. Dus je betaalt voor de wedstrijd slechts 4 euro. De bonnen worden verspreid door de bestuursleden en via TruiensNieuws.” De actie met kortingsbonnen loopt het ganse seizoen voor alle thuiswedstrijden.

Van Beeck: “Bij vertoon krijg je ook een gratis kauwgom dankzij het stadsbestuur. Voor ons 75-jarig bestaan kregen we van het schepencollege en de ex-burgemeester een grote pot met daarin 250 sjieken. Als je weet dat de voetbal 150.000 euro krijgt, dan rijzen mijn haren ten berge. STVV krijgt veel geld, wij géven geld door onze inkom te halveren. Maar het zit mij hoog dat het cd&v-beleid van ‘alles voor de voetbal’ nog altijd overheerst in Sint-Truiden. Ik vind dat alle sporten een deel van de koek moeten krijgen om hun club goed draaiende te kunnen houden.”

Van Beeck herinnert zich nog letterlijk de woorden van notoire cd&v’ers zoals Jef Cleeren en Bert Stippelmans. Van Beeck: “Jef zei letterlijk ‘Da’s niet van mij’ en dus wilde hij ons niet steunen. Onder zijn bewind werden alle clubs gefnuikt, behalve de voetbal natuurlijk. En Stippelmans verweet ons dat ‘als de basket niet zo een rood bastion zou zijn, ze als stad veel meer gedaan zouden hebben’. Een mens mag blijkbaar geen eigen mening meer hebben. Een club zoals de onze met een A-ploeg en een sterke jeugdwerking moet het stellen met 2000 euro subsidies per jaar nà het invullen van een hele hoop paperassen”, sneert Van Beeck.

Dankbaar

Toch zit er tijdens het gesprek ook een dankbare voorzitter voor ons. Dankbaar om de vele mooie jaren, dankbaar om iedereen die lid is van de club en de toffe vrijwilligers die alles mee doen draaien. “Ik wil de mensen bedanken voor die mooie dag van de viering van ons 75-jarig bestaan. Ik wil alle medewerkers bedanken en alle aanwezigen. En we blijven ervoor gaan. We beredderen ons en we hebben ons cafeetje dat centen opbrengt, net als het komende mosselfeest. We zullen alles doen om de club leefbaar te houden”, besluit Ludo.

Praktische info wedstrijden op zaterdag 1 oktober:

KSTBB, Sportlaan 1 op Nieuw-Sint-Truiden, doorlopend tussen 11 en 22 uur

11 uur – Kon Sint-Truidense Basketbal (KSTBB) G10 A – Hasselt BT G10 B

13 uur – KSTBB G12 A – BasKet Tongeren G12 A

15 uur – KSTBB G12 B – Femina Habac Sint-Truiden G12 B

17 uur – KSTBB HSE D – KBBC Zolder vzw HSE R

19 uur – KSTBB HSE B – BBC Optima Tessenderlo HSE A (1e prov.)

21 uur – KSTBB HSE A – Red Vic Wilrijk HSE A

De inkom voor de wedstrijd van 21 uur bedraagt 8 euro. Op vertoon van de kortingsbon betaal je slechts de helft, 4 euro. Druk de bon hieronder af, knip hem uit en breng hem mee.