De vrijwilligersorganisatie Ladies’ Circle 52 Sint-Truiden heeft na de vakantie haar plannen uit de doeken gedaan voor het nieuwe werkjaar 2022-2023. En ze vliegen er meteen in met een ‘Betty Spaghetti for charity’, een afhaalformule van allerlei gerechten huisbereid gemaakt door bekende koks en bakkers uit onze Haspengouwse regio.

“We zijn een groep met enkel vrouwelijke leden die elkaar regelmatig ontmoeten”, steekt An Backaert van wal. “We zijn een vriendengroep die zich ook ten dienste wil stellen van de maatschappij. Onze afdeling in Sint-Truiden is nog vrij jong (2019) en  staat onder het meterschap van de afdeling van Tienen. Want Ladies’ Circle is een wereldwijde organisatie, ooit opgericht door de echtgenoten van de Ronde Tafelaars.”

Ladies’ Circle heeft ruim 13.000 leden wereldwijd, verspreid over 34 landen.

Partners in Parenting

Backaert en met haar de ganse ploeg bereiden zich nu volop voor op de Italiaanse afhaalzondag op 25 september. “We gaan met de winst van deze afhaalgerechten de volle steun geven aan Partners in Parenting. “Kwetsbare kinderen helpen opvoeden is daar het hoofddoel, en dat vinden we heel mooi. Partners in Parenting richt zich tot kinderen en jongeren die in MFC Bethanië verblijven. In samenwerking met Pleegzorg Limburg bieden ze een vorm van pleegzorg aan waar gezinnen en kinderen worden opgevolgd en begeleid.” De Truiense Ladies vinden het belangrijk dat er deeltijdse pleegouders kinderen kunnen opvangen die anders voltijds in een instelling zouden moeten opgroeien.

‘Betty spaghetti for charity’ take away edition 2 – zondag 25 september, Huys Germeys, Minderbroedersstraat 6, Sint-Truiden

Bestellen kan via https://dorst.app/bs4c