Na 980 dagen van afwezigheid keerde de ploeg Savino Del Bene Volley terug in de Champions League Damesvolleybal en deed dat meteen supergoed door de wedstrijd tegen de Bulgaarse kampioen Maritza Plovdiv te winnen. Het werd 3-0 voor het team van coach Barbolini dat zichzelf in een uur en acht minuten spelen het best mogelijke debuut gaf en daarmee de eerste drie punten verzamelde in de editie 2023-2024 van de grootste continentale trofee. Ster van de match? Britt Herbots!

Het klonk unaniem na de wedstrijd: de beste speelster op het veld was Britt Herbots, protagonist van een prestatie van 15 punten, 3 azen en 2 winnende blokken. De wedstrijd begon met twee acties van de Truiense, die de stand op 1-1 wist te brengen en vervolgens met een ace scoorde: 2-1. Verder in de wedstrijd bracht Herbots het antwoord op de Bulgaarse Plovdiv en realiseerde een +8.

In de derde set wisselt coach Barbolini de 6+1 en debuteert Beatrice Parrocchiale met het Savino Del Bene Volleyshirt. Het begin van de helft was in het voordeel van Maritza Plovdiv (0-2), maar Savino Del Bene Volley maakte de stand gelijk met Carol, die de stand op 4-4 bracht. De Bulgaren van Plovdiv gaven niet af en kwamen met 3-5 weer op voorsprong, maar Herbots loste alle schoten uit haar pijlenkoker die ze maar kon bedenken: een diagonale dunk, winnend blok en een parallelle aanval: 13-7. Ook knallen met een ace toonde aan hoe goed ze in de wedstrijd zat. Achteraf werd ze dan ook uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd.

 

Beelden: Maurizio Anatrini