Wie wordt de beste play-off basketbalploeg van België? Limburg United heeft na een sterke wedstrijd de eerste kwartfinale van de play-offs alvast gewonnen. Tegen een eveneens sterk Charleroi leidden power forwards Jonas Delalieux en Toon Ceyssens hun ploeg na rust naar winst.

Beide ploegen startten agressief aan de wedstrijd, met hoogstaand basketbal. Ook power forward Toon Ceyssens startte opnieuw sterk, maar liep snel tegen een tweede fout aan. Met Ceyssens op de bank leek United aanvallend even gekortwiekt (14-19). Door de versteviging in defence en meer power kwamen de Limburgers terug dankzij Stein en Hammonds (40-40). In het begin van de tweede helft leidde Ceyssens zijn ploeg nog naar een 45-44-voorsprong, maar daarna viel hij uit met een mogelijk zware knieblessure.

Een sterke Delalieux wist wat hem te doen stond en Limburg werd de betere ploeg. In het slot van de match zorgde Cale nog voor de definitieve kloof waardoor de 81-71-eindcijfers op het scorebord kwamen.

Het is afwachten of Ceyssens speelklaar is tegen morgen. Vrijdag al kan Charlerloi in hun thuisbasis namelijk al revanche nemen.